Лещенко: Мінагропрод не може бути урізаним

04 лютого 2021, 15:55 1987

В Україні повинно бути створено Міністерство аграрної політики і продовольства. Його функції не можуть бути розділені між різними структурами.

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства України Роман Лещенко в ефірі «Радіо НВ».

«Дуалізму в системі аграрного сектору не може бути. Це шлях в нікуди. Ми з повагою ставимось до міністерства економіки, але найближчим часом приставка сільське господарство відійде, і буде єдине міністерство аграрної політики», — сказав він.

Лещенко зазначив, що оскільки зміна назви міністерства призводить до відповідних бюрократичних процедур голосування у Верховній Раді, тому депутати мають заново призначати міністра.

«Тобто у нас буде нове міністерство, з новою назвою і з новою організаційною структурою. Сьогодні урядові консультації проходять таким чином, щоб поки що цього не робити», — поділився міністр.

Лещенко запевнив, що в Україні буде нормальне міністерство з всіма необхідними інституціями (Держпродспоживслужба, Держлісагентство, Рибагентство, Водне агентство).

«Якщо хтось вважає, що десь в якомусь варіанті воно (Міністерство аграрної політики і продовольства — Ред.) буде усічене, попереджаю — цього не буде», — підкреслив Лещенко.

Дане питання вирішиться протягом місяців, коли міністерство буде повністю сформоване з регуляторів, які будуть забезпечувати функціонування агарної політики. І для цього є повна підтримка аграрного комітету.

Він підкреслив, що вперше в історії країни 20 профільних аграрних асоціацій об'єднались і просять нормальне повноцінне міністерство.


Наталія Помянська, AgroPortal.ua