Конкурс на Агрокебети — 10 кандидатів на місце

16 серпня 2019, 16:40 2527

Новітня магістерська програма «Агрокебети» збільшує конкурс до 10 кандидатів на одне студентське місце.

Про це йдеться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

Протягом промо-кампанії бажання навчатися на програмі «Агрокебети» виявило понад 500 студентів з різних закладів вищої освіти України. За географічною структурою лідирують заявки з Київської та Харківської областей, з незначним відривом до проекту також долучаються студенти з Одещини, Мелітополя та Сумщини.

Як зазначають координатори проекту, відсоткове співвідношення за рівнем освіти аплікантів вражаюче, оскільки 51,4% складають студенти, які вже раніше отримали повну вищу освіту або й навіть дві, а бакалаври займають 44,4% бажаючих отримати диплом новітнього зразку. Решту, 4,2%, становлять апліканти, що не мають попередньої вищої освіти.

Оскільки організаторами проекту очікувалась активність з боку студентів, що лише отримують ступінь «Бакалавр», тобто молодь 21-22 роки, цікавим фактом стало те, що 31,8% становлять люди віком 30+.

Наразі триває формування фінальних списків зарахованих до проекту та розподіл менторів серед студентів, оскільки саме менторство є найбільш відповідальним моментом проекту. 


Для довідки: проект «Агрокебети» було започатковано асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) на базі факультету аграрного менеджменту НУБіП України в січні 2019 року.

Проект реалізується завдяки передовим аграрним компаніям: Corteva Agriscience ТМ, МХП, New Holland, IMMER Group, Agroprosperis, ІМК, Bayer, Cygnet, «Галс Агро», Kernel, LNZ Group, «Агрейн», «Лімагрейн Україна», HORSCH, AgroHub, SmartFarming та за підтримки Міністерства аграрної політики України.