Блокування переходу Ягодин – Дорогуськ можуть відновити наступного тижня

13 грудня 2023, 19:00 2845

Польські перевізники мають намір відновити блокування пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ» на кордоні з Україною з 18 грудня.

Про це повідомила речниця Волинської митниці Валентина Черниш в ефірі «Суспільне. Спротив».

Вона наголосила, що організатор страйку вже подав заявку на проведення повторної акції протесту та наразі очікує реакції місцевої влади.

«Крім того, у страйкарів залишається право оскаржити в суді попереднє рішення про скасування протесту. Можемо ці ризики оцінювати всяко, але працюємо далі», — наголосила речниця.

Вона додала, що нині розблокований ПП «Ягодин Дорогуськ» не працює на повну потужність. Наразі це єдиний ПП, де зняли блокаду, тому багато водіїв їдуть саме туди, щоб потрапити в Україну.

Тим часом на польсько-українському кордоні перебуває близько 2600 вантажівок, триває блокування руху на трьох пунктах пропуску, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко «Укрінформу». Зокрема, у пункті «Шегині» — 1300 вантажівок, «Рава-Руська» – 720, «Краківець» — 570. У пункті «Ягодин» станом на ранок чекали в'їзду до України 700 фур. 

На кордоні зі Словаччиною блокування триває. У бік України на напрямку пункту пропуску «Ужгород» очікувало проїзду майже 560 вантажівок.

В «еЧерзі» на виїзд з України на ранок зареєстровано більше 1200 вантажівок.

На угорському кордоні рух іде, але черги присутні, в бік України на напрямку пункту пропуску «Тиса» очікувало проїзду 450 вантажівок.