Бізнес не відмовився від принципів сталого розвитку попри війну

06 січня 2023, 10:30 1777

96% бізнесів продовжують орієнтуватися на Цілі сталого розвитку у своїй діяльності, що відповідає рівню 2021 року.

Про це свідчать дані другого щорічного експертного дослідження рівня інтеграції Цілей сталого розвитку ООН у стратегію бізнесу та стратегію розвитку України — Індексу сталого розвитку, що провела Європейська Бізнес Асоціація.

«Інтегральний показник Індексу покращився і склав 3,50 балів з 5-ти можливих. Це на 0,23 пункти вище, ніж результат 2021 року. Респонденти оцінили рівень інтеграції компонентів сталого розвитку у Національний план відновлення на рівні 3,50 балів. Вклад бізнес-середовища в реалізацію Цілей сталого розвитку респонденти оцінили на рівні 3,79 балів», — йдеться у результатах дослідження.

На час війни бізнес сконцентрував свою увагу на соціальній складовій сталого розвитку (а всього існує три компоненти). Так, основним пріоритетом бізнесу є підтримка співробітників та членів їхніх сімей у питаннях релокації, виплати заробітної плати при вимушеному простої, компенсації сім’ям поранених унаслідок воєнних дій (97%). Другим пріоритетом респонденти визначили підтримку військових у лавах Збройних сил України та Сил територіальної оборони (84%). На третьому місці — надання гуманітарної підтримки внутрішньо переміщеним особам — про це заявили 69% опитаних. Допомога медичним закладам, яку надають 66% опитаних, закриває четвірку основних напрямів сталого розвитку бізнесу у воєнній Україні.