AGRITECH Challenge — інноваційні рішення для агросектору

10 листопада 2017, 08:31 3384

В Україні стартує міжнародний конкурс інноваційних технологічних рішень для покращення умов ведення фермерського господарства — AGRITECH Challenge.

Як повідомляють організатори, він пройде за ініціативи голови Українсько-нідерландської ділової ради, колишнього міністра аграрної політики та продовольства Олексія Павленка.  

«Мета конкурсу — відібрати перспективні ІТ-проекти, які допоможуть створити технологічно розвинений аграрний сектор. Наше завдання — знайти нові рішення для фермерів, що сприятимуть збільшенню ефективності роботи та знизять витрати», — констатує Олексій Павленко.
Конкурс відбуватиметься за підтримки азійського венчурного фонду Forum на базі інноваційного парку UNIT.City, переможець отримає $10 тис. та можливість реалізувати свій проект на ринку Південно-Східної Азії.

«Конкурс AGRITECH Challenge — це важливий крок до підвищення інноваційного іміджу України. Нові технології в агросекторі здатні зробити фермерство високотехнологічним та інвестиційно привабливим», — зазначив Олексій Павленко.

Прийом заявок буде оголошено незабаром, а поки що організатори закликають приєднуватися та слідкувати за новинами. 

Більше деталей за посиланням.

Проте це лише одна із ініціатив, яка буде реалізована в AGRITECH UNIT — платформі для розвитку високих технологій в агросекторі.

За словами CEO UNIT.City Макса Яковера, вже зараз близько третини резидентів інноваційного парку належать до agritech-ринку, і тепер тут створюється осередок для таких компаній. 

«Підготовка огляду індустрії та співпраця з резидентами дали нам розуміння головних проблем і потреб у цій галузі, — говорить він. — Ми будемо платформою, яка зможе надавати експертизу та підбирати команди для створення нових ринкових рішень».