Заявки аграріїв на розмінування приймають через ДАР

05 червня 2023, 08:42 1311

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) та Всесвітня продовольча програма (ВПП) розпочали нову програму для підтримки фермерів із розмінування та відновлення сільськогосподарських земель до 300 га, що постраждали внаслідок воєнних дій з лютого 2022 року.

Програма вже розпочалась на території Харківської області й буде поширена на Миколаївську, Херсонську та потенційно на інші області, говориться у повідомленні ФАО.

«У межах опитування, що проходитиме серед користувачів Державного аграрного реєстру (ДАР), ФАО та ВПП у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики) визначають потреби фермерів у розмінуванні та відновленні сільськогосподарських земель.

Фермерів із Харківської області запрошують заповнити анкету до 18 червня 2023 року для визначення пріоритетності розмінування. Щоб взяти участь в опитуванні, фермери повинні бути зареєстровані в ДАР та перейти за посиланням, що надійде у повідомленні в особистий кабінет у ДАР або на електронну пошту, вказану при реєстрації в аграрному реєстрі», — говориться у повідомленні.

Заявники повинні будуть зазначити, скільки гектарів землі постраждали від вибухонебезпечних залишків, а також надати GPS-координати меж таких земельних ділянок. Надана інформація буде перевірена з використанням супутникових знімків.

Водночас фермерам необхідно буде надати згоду на доступ ФАО та ВПП до даних, пов'язаних з їхньою сільськогосподарською діяльністю, які вже внесені у ДАР.

«Заявникам слід звернути увагу, що це опитування має на меті оцінити потреби у проведенні термінового розмінування та не гарантує надання будь-якої конкретної форми допомоги», — додали у ФАО.

Кінцевий термін заповнення анкет — 18 червня 2023 року.