Штучний інтелект моніторитиме земельні угіддя в Україні

06 квітня 2019, 08:00 7752

Earth Observing System (EOS) анонсує нову платформу, яка дозволяє моніторити земельні угіддя та їхній стан завдяки аналізу даних супутників, комбінуючи їх разом з даними «з поля».

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що розробка поєднує в собі потужний пакет інструментів для виробничих та аналітичних компаній аграрного сектору, а також IT-команд, задіяних у цій сфері. Рішення легко інтегрується у будь-який бізнес-процес і надає вичерпну інформацію про стан сільськогосподарських культур на будь-якій території.

Розробники відмічають, що новий програмний продукт поєднує передові алгоритми аналізу полів за допомогою індексів рослинності, а також історичних даних. EOS Crop Monitoring інструмент проводить постійне оновлення метеорологічної інформації з раннім прогнозом погоди, який враховує опади, температуру повітря, вологість, швидкість вітру, а також глибину снігу. Тож завдяки новому рішенню користувачі заздалегідь будуть дізнаватись про критичні погодні умови, які можуть загрожувати культурам. Це нищівні заморозки, індекс загибелі озимих та індекс теплових шоків, які дозволять фермерам вчасно вживати всі потрібні запобіжні заходи.

«EOS Crop Monitoring Tool дозволить контролювати будь-які зміни в полях і проводити онлайн-моніторинг насадження нових культур та їхнього дозрівання. З ним фермери можуть оптимізувати свою роботу та витрати на утримання полів, а також визначити ключові напрямки для розвитку», — зазначив директор з продажів Олександр Сакаль.

Однією з головних переваг EOS Crop Monitoring є легка інтеграція. Рішення легко поєднується з будь-якими іншими програмами та додатками для аграріїв. Також новий продукт легко масштабується і дає максимально швидкий доступ до оновлених супутникових знімків. Це дозволить отримувати вичерпну інформацію про стан полів та погодні умови у будь-якій точці світу 24/7. Усі дані попередньо обробляються і отримують радіометричну та атмосферну корекцію, тож користувач отримує супутникову аналітику найкращого ґатунку.


Для довідки: Earth Observing System (EOS) — це міжнародна компанія, яка надає можливості автоматизованої ГІС-аналітики, поєднуючи інформацію з супутникових знімків та геопросторові дані. Головний офіс компанії знаходиться в Менло-Парк, Каліфорнія.