John Deere представив величезний безпілотник

11 листопада 2019, 14:35 4300

John Deere разом з Volocopter представили на AGRITECHNICA 2019 великий дрон діаметром майже 10 метрів.

Про це повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

За словами представників компанії John Deere, великий безпілотник є результатом інтенсивної співпраці з Urban Air Mobility Volocopter. Штаб-квартира Volocopter знаходиться в Брухсаль Унтергромбах, де John Deere виробляє кабіни для своєї техніки. Volocopter спеціалізується на виробництві великих безпілотників, які будуть використовуватися у великих містах як повітряне таксі.

Обидві компанії бачать великий потенціал у використанні VoloDrone, адже зараз у сільському господарстві є лише невеликі безпілотники для контролю запасів та картографування.

VoloDrone працює на 18 роторах і має діаметр 9,2 м. Він оснащений електричним приводом зі змінними літій-іонними акумуляторами. Заряду акумулятора вистачає до 30 хвилин польоту. Вантажопідйомність складає 200 кг. Для захисту рослин великий безпілотник оснащений двома контейнерами з пестицидами, насосом і баркою для розпилення. Продуктивність складає 6 га на годину.

За словами двох компаній, VoloDrone є стійкою, ефективною та високоекономічною альтернативою дронам. Надалі будуть проведені льотні та додаткові випробування.


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua