Про це повідомив голова ФГ «Палічеві» Юрий Палічев на своїй сторінці у Facebook.
«Реєстрація громадської спілки «Асоціація виробників Херсонського кавуна» є першим офіційним кроком до реєстрації географічного зазначення «Херсонський кавун», — додав він.
Палічев пояснив, що реєстрація робиться і задля того, щоби захистити репутацію регіональних продуктів харчування, сприяти сільській та сільськогосподарській діяльності, допомогти виробникам отримати преміальну ціну за свою автентичну продукцію та усунути несумлінну конкуренцію і оману споживачів невідповідними продуктами, які можуть мати нижчу якість або інший смак.
Аграрій додав, що попереду ще специфікація, розробка лого, підготовка та подача документів на реєстрацію.
«Щоби Ви скуштували «Херсонський кавун», потрібно ще мінімум декілька років», — прогнозує він.