Українські виробники фруктів «косять» під Європу

08 липня 2017, 09:15 5085

Українські виробники овочів і фруктів щороку проявляють себе з кращої сторони. У них уже є хороша тара, у деяких групах товарів — якісна фасовка (наприклад, товар не важиться, а продається в ящиках, де певна кількість кілограм).

Про це розповів категорійний менеджер терміналу «Овочі та фрукти» на ринку «Шувар» Володимир Стасів, повідомляється на сайті «Шувару».

«Українські виробники рухаються у напрямку європейських, намагаються бути схожими на них. Зараз от якісні кісточкові привозять із Мелітополя, вони досить добре конкурують із Грецією за цінами. Якщо грецькі абрикоси можна знайти на «Шуварі» по 28 грн, то аналогічно хорошої якості коштують і наші абрикоси», — говорить він.

Аналізуючи імпорт, Володимир Стасів зазначає, що налагоджені поставки овочів і фруктів є з Європою, Єгиптом, Туреччиною, Пакистаном, Іраном, Молдавією, Македонією. 

«Найкращий асортимент, який пропонує Європа, йде з Іспанії. Там не тільки багато різних фруктів, але вони ще й високої якості — мають чудовий вигляд і смак, добре збережені. Такий же асортимент пропонує Греція з Туреччиною. У них він дешевший, але дещо поступається якістю», — розповідає Володимир Стасів.