Погода спровокувала чорний наліт на пшениці. Рекомендації з боротьби

09 серпня 2022, 14:25 4804

Цьогоріч у південно-східному регіоні склалися несприятливі умови для розвитку пшениці. На початку весни через холодні погодні умови змістилися строки поновлення вегетації.

Далі високі температури та невелика кількість опадів зумовили погіршення наповненості зернівок. Через цьогорічні складнощі багато аграріїв відмовились від проведення 2 і 3 фунгіцидної обробки. Наразі жнива розтягнулись на місяць, зазвичай же строки збирання складають 2-3 тижні. Про це повідомляють у агродепартаменті компанії LNZ Group.

«Все це зумовило масовий розвиток альтернаріозу пшениці. Результатом ураження хворобою стає виникнення чорного нальоту, а уражене ним насіння — фізіологічно недорозвинене. Знижується якість зерна, енергія його проростання та схожості. Тож не рекомендуємо насіння, уражене альтернаріозом, використовувати для посіву», — коментують агрономи.

Агрономічний департамент LNZ Group для боротьби з альтернаріозом рекомендує проведення фунгіцидної обробки по цвітінню колоса із застосуванням розчинного концентрату Камзол (метконазол 60 г/л) з нормою витрати 0,7-1,25 л/га або Талер (тебуконазол 250 г/л) 0,5-1,0 л/га.

📲Більше актуальних рекомендацій та «інформація прямо з поля» на Telegram-каналі Агрореаліті