Кліматичні умови року дозволили, в сукупності, обмежити водний стрес під час фази, коли рослини до нього дуже чутливі – приблизно під час колосіння. Про це повідомляється на сайті організації Sorghum ID.
Враховуючи суму активних температур, більшість врожаїв було зібрано досить рано, в період з середини вересня до середини жовтня, і показники вологості частіше за все були нижчими за 20 %, а в деяких країнах навіть нижчими за 15%, (Румунія, Україна та Росія).
Енергетична цінність сорго, виробленого в Європі, залишається високою: 3845 ккал/кг СР (сухої речовини).
З середнім вмістом у 3845 ккал/кг СР, сорго врожаю 2017 року підтверджує свою високу енергетичну цінність для кормів у птахівництві. Цей показник рівноцінний показнику 2016 року (+ 14 ккал/кг СР) і на 53 ккал/кг СР перевищує середній показник за 5 останніх років (3792 ккал/кг СР).
За регіонами, де проводились дослідження, результати однорідні.
Тема перспективних ринків збуту сорго і агрономічні особливості вирощування культури будуть обговорюватися на 2-му Європейському конгресі з сорго 7-8 листопада в Мілані.