Agricom Group постачає льон до Європи та Китаю

16 вересня 2016, 18:03 3022

Китай уклав контракти із більшістю експортерів льону в Україні.

Про це в інтервью виданню «Пропозиція» розповів виконавчий директор Agricom Group Петро Мельник.

За його словами, Китай закупає продукцію у вигляді лляної олії, яка використовуеться потім для потреб хімічної промисловості — виготовлення технічної та косметичної олії, парфумів тощо. Спектр використання лляної олії дуже широкий. 

Петро Мельник також уточнив, що Agricom Group крім поставок в Китай здійснює екпорт кондитерського льону до Європи. При цьому частка компанії у національному виробництві стабільно збільшується і вже становить близько 10–15%.

«Зі всього зібраного врожаю 50–60% переробляється в Україні і йде на експорт у вигляді олії чи шроту. Останній, до речі, використовується для годівлі корів, з молока яких виготовляють добре відомий у світі «Пармезан» — італійський твердий сир. Омега-кислоти, що містяться у лляному насінні, мають важливе значення у годівлі цих тварин і є важливим чинником для створення цього особливого виду сиру», — додав Петро Мельник.


Для довідки: Agricom Group — національна агропромислова група, що спеціалізується на розробці, виробництві та дистрибуції продуктів харчування із зернових культур і об'єднує сільськогосподарські, переробні та торговельні підприємства. Ключовими бізнес-напрямками діяльності є: рослинництво, зберігання зернових та олійних культур, виробництво й торгівля продукцією бакалійної групи.