Зараз не найсприятливіша ситуація для раптової зміни технологій та переходу на no-till, адже це потребує підготовчого процесу протягом 2-3 років.
Про це AgroPortal.ua повідомив керівник агродепартаменту LNZ Group Олександр Хмелюк.
«Щоб за технологією no-till вирощувати культури, має бути виконана низка умов, і одна з них — це ґрунт, його структура, здатність накопичувати та втримувати вологу. Якщо ґрунт переущільнений та важкий за механічним складом, відповідно результату не буде. Тому я б не розглядав нинішню ситуацію в Україні як можливість перейти на no-till, для цього потрібно 2-3 роки», — вважає Олександр Хмелюк.
За його словами, переходу на нову технологію має передувати значна робота зі структурою ґрунту, а саме — контроль рівня вмісту органіки та кальцію. Лише за умови покращення структури може відбутися успішний перехід на no-till.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua