Завод Ostchem зупиняється на місяць

03 квітня 2024, 08:45 2596

Виробництво аміачної селітри, аміаку та вапнякової селітри на «Рівнеазот» (входить до структури Ostchem) буде зупинено на місяць.

Як повідомляє ІА «Інфоіндустрія», вже почались підготовчі роботи для зупинки заводу. 

Експерти пов’язують зупинку зі скороченням попиту на основну продукцію.

«Навіть припинення опалювального сезону, що впливає на зниження ціни газу в Україні, не зупинило власників заводу від прийняття рішення про зупинку. Нагадуємо, що 2022 року українські виробники селітри зупинялись менше ніж на місяць, і з часу початку повномасштабної агресії росії заводи ще не зупинялись на такий період», — зазначають експерти.

За даними видання, «Рівнеазот» у березні виробив близько 5 тис. т КАС-32, 34 тис. т селітри та 2 тис. т аміачної води (з урахуванням завантаженості цехів заводу).

Аналітики уточнюють, що «Рівнеазот» є другим за потужністю виробником азотних добрив, що працює в Україні, і за 2024 рік уже виробив близько 107 тис. т аміачної селітри.


Для довідки: Ostchem — азотний холдинг Group DF, який об’єднує найбільших виробників мінеральних добрив в Україні. До нього входить «Рівнеазот», Черкаський «Азот», а також Сєвєродонецький «Азот» та «Стирол» (не працюють і перебувають на окупованих територіях).