Вивести із тіні: НІБУЛОН буде купувати зерно в одноосібників

07 вересня 2016, 12:50 3450

Компанія «НІБУЛОН» з метою запобігання незаконного обігу готівкових коштів та фіктивних документів, які в подальшому спричиняють «податкові ями» в ланцюгах поставки зерна, розпочинає залучення до співпраці фізичних осіб.

Про це заявив генеральний директор «НІБОЛОНу» Олексій Вадатурський, повідомляється на сайті компанії.

За його словами, такий крок може стати одним із механізмів поліпшення умов роботи на зерновому ринку, недопущення його тінізації, а також дієвим способом наповнення місцевих бюджетів.

Розрахунок з одноосібниками, як обіцяють в компанії, буде проводитись за справедливими цінами.

«Готівковий ринок пропонує одноосібнику ціну у 2700 грн/т (за ячмінь — прим. ред.). Ми спробуємо стати конкурентними і запропонуємо одноосібнику за зерно базисних кондицій, наприклад, 2730 грн/т, яку в підсумку і отримає фізична особа у вигляді чистого доходу», — пояснює Олексій Вадатурський, додаючи, що таким чином, фізичні особи зможуть працювати в правовому полі і отримувати від цього додаткові переваги.

Для держави в цілому це дасть можливість збільшити прозорість ринку зерна та вивести із тіні значну частину ринку (за оцінками експертів від 20 до 40 %). У свою чергу, це зменшить можливі зловживання при реалізації зерна на експорт та дасть змогу утримувати ціни на зерно на досить стабільному високому рівні, вважають в «НІБУЛОНі».


Для довідки: «НІБУЛОН» — один з найбільших українських виробників і експортерів сільськогосподарської продукції. До складу підприємства входять 22 виробничих філії (виробництво сільгосппродукції на 82,5 тис. га орендованих земель), 19 елеваторних комплексів та перевантажувальних терміналів із загальним обсягом одноразового зберігання 1,77 млн т, суднобудівний-судноремонтний завод і судноплавна компанія.