Хлібці виготовляються методом екструзії, цей процес подібний до виробництва попкорну. Спочатку зерна замочують, потім поміщають в екструдер (спеціальне устаткування), де вони вибухають зсередини, а високий тиск обладнання їх здавлює та пресує, пише OrganicInfo.ua.
Як зазначається, такі хлібці вважаються найбільш дієтичними та можуть замінити хліб у раціоні. Важливим є саме процес їх виробництва: не додаються зайві інгредієнти, тут є тільки органічна сировина та вода, іноді додається морська сіль. Головне — при такому методі виробництва зберігаються всі вітаміни та клітковина, необхідна для хорошого травлення, а також швидше відбувається насичення організму, то ж у результаті споживач з'їсть менше калорій.
Окрім хлібців, компанія GOBIO почала виробництво кульок та паличок. Процес виробництва кульок не відрізняється від паличок, однак така форма частіше використовується для сухих сніданків.
Варто також відзначити, що компанія виготовляє снеки із таких безглютенових продуктів як пшоно та горох. А в розробці знаходиться ще велика кількість рецептів, у тому числі й для дітей.
«Я давно вже бачив, що попит на такі продукти в Україні зростає, та мав мрію налагодити власне виробництво органічних снеків, — говорить співвласник компанії GOBIO Олексій Соломко. — Сподіваюсь, продукція прийдеться до душі українським споживачам».
Компанія вже почала перемовини з мережами щодо реалізації, а також паралельно буде просувати експорт органічних снеків.