В керівництві KWS розпочнеться зміна поколінь

22 жовтня 2021, 09:14 2489

Компанія KWS на цьогорічних щорічних зборах акціонерів розпочне зміну поколінь, яка проходитиме у кілька кроків.

Як говориться у повідомленні компанії, у центрі уваги майбутнього складу наглядової та виконавчої ради будуть послідовність, сімейна традиція, експертні знання та досвід.

Зазначається, що Андреас Й. Бюхтінг, голова наглядової ради KWS SAAT SE & Co. KGaA і генеральний партнер KWS SE, піде у відставку у грудні 2022 року, як і заплановано — наприкінці свого перебування на посаді.

«На прохання акціонерів з сімей-засновників KWS SE Бюхтінга та Еткера, на щорічних зборах акціонерів 6 грудня 2022 року буде рекомендовано кандидатуру Хагена Дуенбостеля у якості його наступника, починаючи з 2025 року, і потім з цієї дати розпочнеться стандартний дворічний транзитний період переходу на нову посаду. Передбачається, що Хаген Дуенбостель заступить на дану посаду з 2025 року, а доти колишній речник виконавчої ради Філіп фон де Буше, тимчасово виконуватиме обов«язки голови Наглядової ради», — говориться у повідомленні.

Огляд запланованих змін у Виконавчій раді та сферах відповідальності:

Кінець 2021 року: Леон Броерс покине Виконавчу раду KWS, як і заплановано. Фелікс Бюхтінг відповідатиме за підрозділ досліджень та селекції. Пітер Хофман відповідатиме за підрозділ зернових, овочевих культур, ріпаку/спеціальних культур та органічного насіння.

Січень 2022 року: Ніколас Віландт, наразі керівник підрозділу Кукурудзи у європейському регіоні, приєднається до виконавчої ради KWS. Він відповідатиме за підрозділ кукурудзи у європейському регіоні (Пітер Хофман) та кукурудзи у Південній Америці (Хаген Дуенбостель).

Фінансовий рік 2021/2022: Фінансового директора Єву Кінлі буде призначено відповідальною за підрозділ корпоративного управління, відповідності нормативним вимогам (Compliance) та управління ризиками.

Січень 2023 року: Фелікс Бюхтінг обійме посаду речника виконавчої ради та відповідатиме за стратегію групи замість Хагена Дуенбостеля. Ніколас Віландт візьме на себе керівництво підрозділами кукурудзи у Північній Америці та у Китаї, і відповідно, відповідатиме за весь бізнес-сегмент кукурудзи.


Для довідки: KWS — одна з найбільших селекційних компаній, яка входить в п«ятірку світових лідерів з виробництва насіння. У 2020/21 фінансовому році понад 6000 співробітників в 70 країнах досягли чистого обсягу продажів у розмірі 1,3 млрд євро. KWS, компанія з сімейними цінностями, незалежно працює на ринку понад 165 років. Вона спеціалізується на селекції та виробництві та продажу насіння кукурудзи, цукрових буряків, зернових культур, ріпаку та соняшнику та овочевих культур. KWS використовує провідні методи селекції для підвищення врожайності, та покращення стійкості до хвороб, шкідників та абіотичного стресу. З цією метою в 2019/2020 фінансовому році компанія інвестувала в наукові дослідження понад 250 млн євро.

Компанія KWS — спеціаліст із насіння серед провідних світових насіннєвих компаній і з 1856 р. незалежно управляється та стабільно розвивається сім«ями-засновниками. З призначенням Фелікса Бюхтінга, представника сьомого покоління сім»ї-засновника, та Марі Т. Шнел, яка у 2016 році змінила свого батька Аренда Еткера на посаді члена Наглядової ради, сім'ї акціонерів Бюхтінг та Еткер підтвердили свою особисту відданість та зобов«язання перед компанією.