У Бердянському порту побудують зерновий термінал за 70 млн грн

17 травня 2017, 09:20 3104

Кабмін затвердив фінансовий план ДП «Бердянський морський торговельній порт» на 2017 рік. Документом передбачено інвестиції в будівництво зернового терміналу в морпорту.

Про це з посиланням на прес-службу Бердянського МТП повідомляє Agravery.

Так, у фінансовому плані, затвердженому Кабміном, передбачені капітальні інвестиції в розмірі 107,9 млн грн. З них 70 млн грн ? на будівництво зернового терміналу.

Проектом передбачено будівництво на території Бердянського МТП чотирьох сховищ силосного типу для зберігання зернових вантажів з ємністю зберігання 32 тис. тонн, будівництво станцій розвантаження і завантаження автомашин, будівництво станцій вивантаження вагонів на залізничних коліях. Також планується будівництво магістральної транспортної галереї і суднонавантажувальної машини для перевантаження зернових з вагонів, автомашин і силосів на судна, що дозволить збільшити інтенсивність обробки суден.

Проект буде реалізовуватись за власні кошти МТП, накопичені за період 2014-2015 років. На ці потреби на рахунках підприємства зберігається $10 млн. Проект розрахований на два роки.

Крім того, фінплан передбачає направлення 27,5 млн грн на закупівлю техніки — автонавантажувачів, тягачів та ін.