У ПАЕК цибулю від вимокання врятувала технологія посадки

25 квітня 2024, 19:00 900

Вода стоїть на деяких земельних ділянках компанії ТОВ «СП «ПАЕК» після рясних дощів, які пройшли Миколаївщиною.

Як говориться у повідомленні компанії у Facebook, заїхати в поле поки немає можливості. 

Так, на поля із засіяною в кінці лютого ярою цибулею, за останні два тижні сумарно випало майже 200 мл опадів. Як зазначає власник ТОВ «СП «ПАЕК» Юрій Кормишкін, сходи цибулі вдалось зберегти завдяки використаній технології посадки даної культури.

«Враховуючи природні умови та особливості території, розташування ґрунтових вод на різних глибинах для мінімізації ризиків зниження врожайності, агрономами компанії було запропоновано здійснити висадку ярої цибулі на спеціально нарізаних грядах. Пройшли сильні дощі, якщо посів був би не на гряді, то мабуть вже втратили б гарні сходи цибулі. На все воля Божа», — коментує ситуацію Юрій Кормишкін. 

Наразі яра цибуля знаходиться на стадії розвитку першого справжнього листка. За словами агронома компанії Ігоря Поляшенко, який опікується вирощуванням овочевих культур, стан ярої цибулі добрий, завдяки використаній технології посадки. 

«Уся вода пішла в землю та ще знаходиться в міжрядді, а культура продовжує своє зростання на грядах. Як тільки вода зійде, плануємо здійснити плановий обробіток засобами захисту рослин», — говорить агроном.