У Франції вироблятимуть сири зі «штучним» казеїном

26 листопада 2022, 15:21 2555

Французька Bel Group і стартап Standing Ovation розпочинають партнерство щодо включення білка казеїну до альтернативних сирних пропозицій.

У вересні Bel придбала частку в Standing Ovation, говориться у повідомленні Bel Group.

Як зазначається, диверсифікація ресурсів якісного білка має важливе значення для того, щоб прогодувати зростаюче населення, чисельність якого, за прогнозами, досягне 10 млрд до 2050 року.

«Standing Ovation розробила інноваційний процес точної ферментації, який виробляє казеїни нетваринного походження. Ці білки ідентичні природним білкам молока і забезпечують усі поживні якості, функціональність і традиційний смак сиру. Казеїновий протеїн Standing Ovation також прокладає шлях до продуктів із меншим впливом на навколишнє середовище та більшою доступністю», — пояснюють у компанії.

У межах співпраці Standing Ovation представить свою здатність виробляти казеїн шляхом ферментації, а Bel представить свій унікальний досвід у виробництві сиру та здатність інтегрувати інновації у свої продукти та процеси.

«Казеїни є важливими для якості сирів — вони поживні та забезпечують твердість, текстуру та здатність до плавлення. Технологія Standing Ovation у поєднанні з нашими знаннями про зв’язки між структурою та функціями дозволить розвинути всі ці функції та багато іншого. Наш унікальний досвід у виробництві сиру дозволить застосувати ці досягнення на практиці. Це партнерство відкриває багато можливостей для створення рецептів і продуктів сиру завтрашнього дня, поєднуючи поживну якість, доступність і відповідальність», — пояснює директор з досліджень і застосування Bel Group Енн Пітковскі.