Термінал Posco перевалив 40% експортованого з України жита

18 лютого 2022, 09:45 461

Зерновий термінал «Миколаївський комбінат хлібопродуктів» (МКХП) компанії Posco International з початку 2021/22 МР перевалив 64,4 тис. т жита, що становить понад 40% усього обсягу її експорту з України.

Як говориться у повідомленні компанії, у липні-січні 2021/22, за даними «АПК-Інформ», з України експортовано 156,6 тис. т жита, що у 88 разів перевищує відвантаження за аналогічний період сезоном раніше.

Генеральний директор МКХП Цой Ха Йонг зазначив, що рішення щодо роботи з житом було дуже ризикованим.

«Динаміка експорту жита за попередні роки говорила про те, що цей ринок є малоліквідним, і є ризик для терміналу в прийомі цієї культури. Але завдяки нашим клієнтам, які вийшли на ринки збуту, на прямих покупців, жито показало себе культурою з доброю оборотністю. Наприклад, у січні цього року ми відвантажили 22,0 тис. т жита на судно ALTHEA. Раніше такі суднові партії складно було навіть уявити», — поділився він. 

Також керівник МКХП зазначає, що термінал значно збільшив номенклатуру вантажів, що обробляються. Цього сезону вже перевалено партії кукурудзи, ячменю, пшениці, сої та жита.


Для довідки:  «Миколаївський комбінат хлібопродуктів» (МКХП) входить до десятки найбільших експортних терміналів України. МКХП  це спільне підприємство основного акціонера Posco International і Групи Orexim. Обидві компанії володіють терміналом на 75% і 25% відповідно.