Сингента запускає пілот з використанням ф'ючерсів на пшеницю

24 липня 2018, 10:05 2683

Компанія «Сінгента» оголосила про пілотний проект із використанням ф«ючерсного контракту на індекс чорноморської пшениці, який торгується на Чиказькій біржі, в рамках існуючої програми «Форвард Плюс».

Як говориться  повідомленні компанії, учасники форвардної програми можуть гарантовано зафіксувати початкову ціну на пшеницю, убезпечивши себе від її падіння, а також мають можливість перефіксувати ціну у разі її зростання у майбутньому.

З 2014 року відділ «Фінансові рішення» компанії «Сінгента» пропонує фермерам низку фінансових інструментів, які допомагають вигідно продати майбутній урожай і захистити сільгоспвиробників від цінових ризиків, а також отримати доступ до дешевшого фінансування і зберегти врожай від погодних ризиків.  

За словами директора з продажів Володимира Гапліка, форвардні програми залишаються для сільгоспвиробників одними з найактуальніших, адже їх основна перевага — це впевненість у ціні майбутнього врожаю.  

«Це можливо завдяки фіксації початкової ціни на врожай, що, своєю чергою, захищає виробника від її зниження. А якщо виробник обирає таку структуру ціноутворення, як фіксована початкова ціна плюс можливість один раз перефіксувати її у разі зростання на Чиказькій біржі, — він матиме додаткову перспективу ефективніше управляти своїми ціновими ризиками, і не тільки з точки зору захисту від зниження цін, , а й завдяки участі у позитивній динаміці цін», — додає він.

Уточнюється, що такий ціновий механізм дозволяє виробникам отримати якнайкращий фінансовий результат і, відповідно, інвестувати в інтенсивні технології вирощування сільськогосподарської продукції. Саме тому розширення можливостей форвардних програм триватиме й надалі.

Для укладання ф'ючерсного контракту  сільгоспвиробникові потрібно:

- подати заявку на участь у формі, яку буде надіслано спеціалістом відділу «Фінансові рішення», де потрібно буде вказати об»єм пшениці та її якісні показники;

- отримати й заповнити мінімальний пакет документів;

- одержати рішення про затверджений обсяг форвардного контракту;

- слідкувати за індикативами форвардних цін, які надсилатимуть представники відділу «Фінансові рішення» компанії «Сінгента».

Додатково відділ фінансових рішень пропонує клієнтам інформаційну підтримку від провідних незалежних аналітиків аграрних ринків та регулярно ознайомлює з актуальною ринковою ситуацією, аби сільгоспвиробник міг прийняти виважене рішення при фіксації або перефіксації ціни.