Shell та S&W Seed об'єднають зусилля для виробництва біопалива

11 лютого 2023, 08:38 1707

Equilon Enterprises LLC (Shell) та сільськогосподарська компанія S&W Seed Company підписали угоду про створення спільного підприємства (СП) з метою розробки нової генетики рослин покривних олійних культур як сировини для біопалива.

Як говориться у повідомленні аграрної компанії, спільне підприємство під назвою Vision Bioenergy Oilseeds LLC буде спільною власністю Shell і S&W.

«СП має намір розвивати рижій (Camelina sativa) та інші види олійних культур, з яких можна буде отримувати олію та шрот для подальшої переробки на корм для тварин, біопаливо та інші біопродукти. S&W надасть свій досвід у дослідженні, технології, виробництві та переробці насіння для спільного підприємства, включаючи свої об’єкти з обробки насіння та дослідницькі потужності в Нампі, штат Айдахо», — говориться у повідомленні.

Рижій вважається масштабованою та комерційно життєздатною олійною культурою з потенціалом стати стійким джерелом сировини для енергетичного переходу. Також він визнаний у США культурою з низьким вмістом парникових газів.

Початкове виробництво зерна СП планує розпочати наприкінці 2023 року.

«Ми раді вступити в це спільне підприємство з Shell, яке використовує наші насіннєві та технологічні можливості з рижієм та демонструє, як сільське господарство та енергетика можуть працювати разом, щоб зменшити викиди вуглецю, виробляючи екологічно чисту сировину для біопалива з вітчизняних джерел», — прокоментував угоду генеральний директор S&W Марк Вонг.


Для довідки: S&W Seed Company, заснована в 1980 році, є глобальною сільськогосподарською компанією зі штаб-квартирою в Лонгмонті, Колорадо (США).