Сапери НІБУЛОНу розмінували перші 1,5 тис. га угідь

19 червня 2023, 10:33 835

Підрозділ із розмінування ТОВ СП «НІБУЛОН» не так давно отримав статус оператора протимінної діяльності та вже встиг повернути в обробіток перші 1,5 тис. га українських земель.

Про це говориться у повідомленні компанії.

«Саме на філії «Снігурівська» команда «НІБУЛОНу» з розмінування провела нетехнічне обстеження територій, зібравши всю необхідну інформацію про стан забруднення земель вибухонебезпечними предметами. Фахівці оцінили ступінь забруднення територій та встановили перелік земель, на яких не велись бойові дії, і які не є забрудненими ВНП фактично. Таким чином опрацьовано вже 1500 га земель та подано відповідний звіт до Центру протимінної діяльності Міноборони України про розблокування цих територій», — зазначили в компанії. 

Повне розмінування філії «Снігурівська» означає розблокування п’ятої частини від усіх забруднених ВНП земель «НІБУЛОНу». Найголовніше — це дасть можливість місцевим жителям повернути робочі місця та годувати свої сім’ї, паралельно відновлюючи зруйновані рашистами будинки та поступово повертаючись до мирного життя.

«Основною проблемою для розмінування є саме обстріли, адже в разі, якщо буде проведено обстеження території, і вона надалі зазнає обстрілів, знадобиться повторне обстеження. Ще одна проблема полягає в тому, що гуманітарне розмінування згідно із законодавством ведеться на відстані 20 км до лінії фронту», — додали в компанії.