Прометей придбав три елеватори на Полтавщині

18 травня 2022, 14:22 1502

Група «Прометей» продовжує приєднання трьох активів у Полтавській області до мережі елеваторів компанії.

Як говориться у повідомленні, сумарні ємності одночасного зберігання елеваторного дивізіону зростуть на 145 тис. т.

«Інвестиційний проєкт реалізується у межах довгострокової стратегії розширення та модернізації елеваторного напряму ГК. Подальше введення до складу групи зерносховищних комплексів дозволить збільшити потужність одночасного зберігання з 1,69 млн т до показника на рівні 1,84 млн т», — говориться у повідомленні. 

Зазначається, що з проведенням відповідних M&A угод компанія збільшує географію своєї присутності до 11 регіонів, значно посиливши регіональний блок елеваторів, що знаходяться на території, яку контролює українська влада.

«Ми адаптувалися до нових умов і готові працювати та посилювати потужності для підготовки до подальшого відновлення. Наразі 6 з 33 наших активів елеваторного дивізіону розташовані в зоні ризику, тому рішення посилити позиції в Полтавському регіоні одночасно трьома комплексами зі зберігання та доопрацювання зерна дозволить групі не допустити падіння оборотів елеваторного напряму», — розповів голова Наглядової ради ГК «Прометей» Рафаель Гороян.

Аргументами для розширення арсеналу елеваторних комплексів стали високий сукупний потенціал Полтавського регіону, а також логістичні переваги обраних локацій. Додатковим фактором для ухвалення відповідного рішення став потужний зембанк фермерських господарств Полтавської області.


Для довідки: ГК «Прометей» має потужну елеваторну мережу. Земельний банк — 20 тис. га.