Пожежа в господарстві Ґудвеллі Україна: загинуло 2,6 тисяч свиней

15 вересня 2020, 18:00 2666

Близько 2600 свиней загинуло під час пожежі, яка сталася 2 вересня 2020 р. на відгодівельній фермі «Ґудвеллі Україна».

Крім того, деяких свиней довелося евакуювати за межі головних будівель, йдеться у повідомленні компанії.

«Тварин, які не постраждали у пожежі, продали в звичайному порядку, адже змоги повернути їх на ферму не було. Постраждалих тварин відправили на утилізацію згідно з нашими стандартами та нормами, тобто доставили до 3 утилізаційних заводів у Хмельницькій, Вінницькій та Київській областях», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що було зроблено аналіз патологічного матеріалу свиней, які загинули, — АЧС не виявлено.

«На сьогодні експерти ще не визначили причину пожежі, тому вони продовжують з«ясовувати всі деталі задля уникнення такого в майбутньому. Крім того, будуть проводитися додаткові навчання для працівників щодо поведінки в надзвичайних ситуаціях», — додали в компанії.


Для довідки: 2 вересня 2020 р. управління ДСНС в Івано-Франківській області повідомило про виникнення пожежі на свинокомплексі »Ґудвеллі Україна».

»Ґудвеллі Україна» (Goodvalley Ukraine) — українська сільськогосподарська компанія, яка належить данській Goodvalley і була створена в червні 2004 р в с.Копанки недалеко від м.Калуш (Івано-Франківська область). Основна діяльність групи зосереджена в дочірніх підприємствах Goodvalley Polska (Польща), Goodvalley Ukraine (Україна) і Goodvalley Russia (Росія).