В Ґудвеллі Україна прокоментували пожежу на свинокомплексі

02 вересня 2020, 14:45 3013

Працівники відгодівельної ферми «Ґудвеллі Україна» в селі Тустань вранці 2 вересня помітили ознаки пожежі в загальному коридорі одній із секцій свинокомплексу.

Як говориться у повідомленні компанії, відразу було повідомлено Оперативно-координаційний центр Управління ДСНС України в Івано-Франківській області. 

«Пожежа виникла на одній із стаєнь і поширилася на площу близько 2500 м2, де утримувалося 5 тис. голів свиней. Загальна потужність цього свинокомплексу — 27 тис. голів, — розповідає інженер з пожежної безпеки, відповідальний за пожежну безпеку в «Ґудвеллі Україна» Михайло Савчин, який перебував на місці пожежі весь час. — Цей об'єкт обладнаний блискавкозахистом, має сучасні пожежні гідранти та водойми, всі дерев'яні конструкції оброблені вогнетривким розчином, окремі приміщення обладнані автоматичною пожежною сигналізацією».

До місця пожежі було терміново направлено мобільну оперативну групу Управління ДСНС України в Івано-Франківській області, Оперативно-координаційний центр Управління ДСНС України в Івано-Франківській області, вогнеборців з Івано-Франківська, Галича, Калуша, Рожнятова, Рогатина, Войнилова, Єзупіля, Ямниці, Бурштина, Більшівців, частину спеціального пожежного транспорту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, групу рятувальних робіт аварійно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, газорятувальний взвод м. Калуша. В найкоротші терміни було залучено велику кількість сил та засобів для гасіння пожежі. Всього залучено 66 чоловік особового складу та 20 одиниць техніки, в тому числі 17 автоцистерн. 

«Ґудвеллі Україна» додатково направила власну техніку для підвозу води до місця пожежі, її спеціалісти надали чітку інформацію про місце знаходження пожежних гідрантів та водойм, що допомогло оперативно погасити вогонь. 

«На щастя, пожежно-рятувальні служби зреагували дуже оперативно. Крім понад 60 пожежників, до евакуації тварин і гасіння пожежі були залучені й наші працівники та техніка, був організований довіз води. — Звичайно, це дуже прикрий випадок, ніхто від такого не застрахований. Найважливіше те, що всі люди були в безпеці завдяки вчасно проведеній евакуації», — повідомили в компанії.

Попри те, що відкритий вогонь охопив значну площу, пожежу було локалізовано в 11:20, а об 11:44 — ліквідовано. 

Причина загоряння і обсяг збитків встановлюються. 


Для довідки: сьогодні управління ДСНС в Івано-Франківській області повідомило про виникнення пожежі на свинокомплексі «Ґудвеллі Україна».

«Ґудвеллі Україна» (Goodvalley Ukraine) — українська сільськогосподарська компанія, яка належить данській Goodvalley і була створена в червні 2004 р в с.Копанки недалеко від м.Калуш (Івано-Франківська область). Основна діяльність групи зосереджена в дочірніх підприємствах Goodvalley Polska (Польща), Goodvalley Ukraine (Україна) і Goodvalley Russia (Росія).