ПАЕК замість кукурудзи розширює площі під овочами

29 грудня 2022, 13:35 2281

Чотири роки тому в ТОВ «СП «ПАЕК» було запроваджено проєкт «Зрошення». У 2021 році було запущено в роботу п'ять дощувальних машин Valley, за допомогою яких під зрошенням знаходилось 380 га, вирощувались кукурудза, соняшник та кавуни.

Були великі плани як на поточний рік, так і надалі щодо суттєвого кількісного збільшення зрошувальних систем. На жаль, через війну все відклалось. Про це в коментарі для AgroPortal.ua розповів засновник, голова Наглядової ради ТОВ «СП «ПАЕК» Юрій Кормишкін.

Натомість у «ПАЕК» переорієнтувались на вирощування продукції, яка завжди буде актуальною для українського населення, особливо у воєнний час — це овочі борщового набору. На 50 га було висіяно картоплю, столовий і червоний буряк, капусту, цибулю, перець, томати, баклажани, а також огірки і кавуни. 

«Цього року експериментально у Вознесенському районі під зрошенням посіяли овочі. Наступного року плануємо близько 500 га посіяти під краплю і зрошення, з яких 300 га — баштанні культури. Цього року ми втратили ринок Херсону, не працює Інгулецька зрошувальна система.

Попит був дуже великий, оскільки овочі були у дефіциті. Ми все збували у Миколаївській області, або ж тут у нас забирали», — розповідає Юрій Кормишкін.