Ольгополь збільшила урожайність ріпаку

18 липня 2019, 12:33 1999

АФ «Ольгопіль» завершує збирання озимого ріпаку.

Як говориться у повідомленні господарства, площа озимого ріпаку на полях агрофірми складає 858 га.

Середня врожайність цього сезону склала 3,5 т/га, що на 5% вище, ніж торік. Досягти такого результату вдалося завдяки ретельній технології вирощування цієї культури.

«Своєчасно захищати культуру від хвороб і шкідників — це найголовніше завдання. Адже протягом останнього десятиліття суттєво зросла їхня кількість. Якщо колись вистачало однієї комплексної обробки на період вегетації, то в наш час аграріям необхідно провести мінімум 5–7 таких захисних обробок», — розповідає головний агроном «Агрофірми «Ольгопіль» Іван Діхтяр.

Він додав, що у цьому випадку необхідно працювати не лише інсектицидами, а й проводити обробку фунгіцидами, щоб убезпечити озимий ріпак ще й від супутніх хвороб.

Іван Діхтяр зазначив, що осіння посівна-2018 ознаменувалася посухою і аграрії буквально «ловили момент», щоб посіяти озимі культури.

«Зате весна і літо 2019 були щедрими на опади, що змусило корегувати системи захисту сільгоспкультур через поширення хвороб і шкідників. Але при правильній технології вирощування «приручити» можна таку норовливу культуру, як ріпак і вона віддячить за турботу гарним врожаєм», — додали в агрофірмі.