Ольгопіль завершила весняну сівбу

22 квітня 2024, 15:33 837

Агрофірма «Ольгопіль» завершила весняну посівну кампанію.

Як говориться у повідомленні компанії, під ранні ярі культури в господарстві заклали цього року невеликі площі, більшу частину займає горох, а ось пізні ярі зернові — це стратегічні культури для агрофірми, тому для кукурудзи відвели 798 га, а соняшник зайняв 838 га.

Під цукрові виділили площу у 149 га. Крім того, заклали демоділянки, на яких представлені 7 гібридів цукрового буряку від компаній KWS та Florimond Desprez. Наразі всі посівні роботи на полях завершені, триває підживлення і догляд за культурами, констатують у господарстві. 

«Погода сприяє цього року раннім посівам, тож сівба розпочалася раніше, ніж минулого року, — відзначає головний агроном АФ «Ольгопіль» Олександр Палайчук. — Завдяки ретельному плануванню, високоякісним насіннєвим матеріалам та незмінній праці наших фахівців на сьогоднішній день ми вже закінчили посівну сезону. По буряку отримали перші сходи. І хоч коренеплоди вимогливі до оранки та кількості добрив, але класика є класика, і за своєчасного догляду вони завжди готові потішити врожаєм. Також наразі проводимо підживлення та захист озимих культур».


Для довідки: ТОВ «Агрофірма «Ольгопіль» заснована у 2000 році. Земельний банк складає 5 тис. га у Вінницькій області. Вирощує зернові та технічні культури. У господарстві є насіннєвий завод, елеватор, млин, пекарня, олійня. Працює свиноферма, молочнотоварна ферма.