Новий елеватор МХП на заході України розпочав роботу

19 вересня 2023, 12:42 2240

Львівський елеватор агрохолдинга МХП розпочав роботу та приймає перші вантажівки із соєю.

Як говориться у повідомленні компанії, пізню групу зернових, сою та кукурудзу, заплановано прийняти у обсязі 51 тис. т. 

Потужності приймання збудованого цьогоріч елеватора становлять: 100 т/год — транспортне обладнання, 100 т/год — очисне обладнання та 50 т/год — сушильне обладнання за сушіння кукурудзи на 10%.

Технологія елеватора передбачає зберігання зерна у полімерних рукавах. Для цього вже закуплені як рукава, так і відповідна техніка.

«Під час війни ми продовжуємо інвестувати в розвиток аграрної галузі нашої країни. Будівництво нового елеватора на Львівщині — це не просто збільшення елеваторних потужностей на заході України, а й нові робочі місця та податки до місцевих та державного бюджетів. Підприємства МХП — надійні роботодавці та партнери громад», — коментує заступник голови правління з агронапрямку МХП Сергій Доброгорський.


Для довідки: агрохолдинг МХП є провідним виробником курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м'яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також посідає провідну позицію у рослинництві.