На майданчику Digital Field закладено 150 дослідів

11 травня 2023, 14:50 1374

Полігон аграрних інновацій Digital Field знову відкрив двері сільгоспвиробникам, заклавши 150 варіантів дослідів та засіявши понад 30 га різними гібридами соняшнику та кукурудзи. В епіцентрі уваги — точний посів насіння, раціональні рішення застосування рідких азотних і комплексних стартових добрив та біопрепаратів, а також усе необхідне для їхнього ефективного використання — елементи точного землеробства та діджитал-рішення.

Про це повідомляє прес-служба компанії AgriLab.

«Digital Field-2023 — це полігон агроінновацій, де проводяться дослідження окремих елементів точного землеробства, раціонального використання ресурсів та комплексних технологічних рішень. Ми вивчаємо агрономічну та економічну ефективність застосування новітніх технологій в умовах кризи і ділимося з аграріями результатами досліджень»,  зазначає СЕО AgriLab Ярослав Бойко.

За його словами, цьогоріч 30 га полігонів Digital Field засіяні соняшником та кукурудзою — це демопосіви з найновішими гібридами, окремі поля, на яких вивчається вплив параметрів висіву на кінцеву врожайність, а також досліди з різними схемами живлення рослин — лейтмотив Digital Field-2023.

propData.content.image
Ярослав Бойко, СЕО AgriLab

В умовах кризи та високої вартості ресурсів важливо дотримуватися максимально раціонального та технологічного підходу. Ефективність полягає не лише в правильному виборі насіння та добрив, але й у кількості та способі внесення цих ресурсів. Цього року ми приділяємо особливу увагу вивченню ефективності локально-стрічкового внесення рідких азотних та комплексних стартових добрив, біопрепаратів та збалансованого поєднання різних макро- та мікроелементів, залежно від агрохімічних та фізико-хімічних особливостей ґрунтів. Ми також вивчаємо застосування цифрових продуктів для накопичення та аналізу даних про поля, контролю операційної діяльності, а також впливу комплексу цих рішень на продуктивність гібридів кукурудзи та соняшнику, а також відповідну економіку.

У компанії зазначають, що закладено полігони з вивчення ефективності систем удобрення — це більше 50 варіантів із продуктами різних компаній, а також біологічними препаратами. Інгібітори нітрифікації, стартові добрива з комплексом макро- і мікроелементів, спеціалізовані під окремий елемент живлення чи культуру загалом, біологічні продукти — самостійно чи в цікавих комбінаціях — першому сегменту дослідів Digital Field-2023 є чим заінтригувати фахівців.

«Digital-елементи, щоб чітко визначити потреби поля, спланувати врожайність та технологію; новітня техніка, щоб точно та якісно доставити продукт у ґрунт; дієві добрива, щоб рослина отримала потужний старт, а ґрунт зберіг свою родючість у наступні роки, і, звісно, насіння з потужною генетикою та вагомим потенціалом, який так приємно розкривати. Впродовж сезону на Днях поля, конференціях, панельних дискусіях, круглих столах, у звітах з агроскаутингу та моніторингу через Geosys та Climate Field View™ ми покажемо, як ця синергія працює на забезпечення прибутку», — зазначив Ярослав Бойко.