Мрія зафіксувала найкращий результат за останні три роки

21 травня 2018, 10:00 3747

«Агрохолдинг «Мрія» станом на 21 травня засіяв близько 80% від запланованих площ під ярі культури — 102 тис. га.

Про це журналістам розповів операційний директор компанії «Мрія» Андрій Григоров.

«Посівна цієї весни почалася дещо пізніше, ніж очікувалось. Ми планували почати її 20 березня, але через погодні умови сіяти почали 4 квітня. Плануємо повністю завершити посівні роботи до кінця травня», — уточнив він.

В структурі посівів агрохолдингу 43 тис. га зайняті озимими культурами: 18 тис. га — озимим ріпаком і 25 тис. га — озимою пшеницею.

«За станом озимих після перезимівлі ми маємо найкращий результат за останні три роки», — зазначив Андрій Григоров.

За його словами, починаючи з осені 2017 року, в агрохолдингу впровадили використання диференційованої норми посіву. Відповідно до неї певні параметри закріплені й визначаються на рівні центрального офісу, а два-три параметри віддаються для прийняття рішення безпосередньо в кластерах, в день, коли проходить сівба.

«Те ж саме правило ми застосували цієї весни під час посіву кукурудзи і соняшнику. Мета створення диференційованих норм посіву полягає в тому, щоб враховувати потенціал поля», — уточнює Андрій Григоров.


Для довідки: «Мрія Агрохолдинг» обробляє 165 тис. га землі у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській і Рівненській областях. Потужність елеваторів і зерносховищ - 380 тис. т.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua