Думка: Рентабельність ріпаку одна з найкращих серед культур, навіть при 2 т/га

08 липня 2020, 15:46 2040

Агрохолдинг Ristone Holdings розпочав збиральну кампанію ріпаку. Найбільші площі під цією культурою зосереджені в підприємстві «Чумаки» (Дніпропетровська обл.) — всього близько 800 га.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«В цьому році з ріпаком було багато складнощів. Сіяли ми його в серпні минулого року, через відсутність опадів отримали нерівномірні сходи. Потім була суха осінь, ніяка зима і весняні морози. Все це дуже придавило ріпак, і ми взагалі сумнівалися, що він виживе. Але за підсумком вийшли на середні результати близько 25 ц/га», — розказав директор підприємства Сергій Гарбуз.

Він зазначив, що в цьому році кон'юнктура на ріпак дуже хороша, тому в будь-якому випадку засіяні площі дадуть хороший результат з прибутком на кожному етапі.

«Ціна на ріпак зараз 12,7 тис. грн за тонну з ПДВ. Навіть при 2 тонах з гектара результат виходить одним із кращих серед всіх культур, які присутні в сівозміні. Валовий дохід з гектара — приблизно 25-26 тис. грн», — розказав Сергій Гарбуз.

Жнива ріпаку планують закінчити вже на цьому тижні.


Для довідки: Ristone Holdings — вертикально інтегрований холдинг, до складу якого входять: мелькомбинат, 4 хлібозаводи, 3 елеватора. Сільгосппідприємства групи використовують для виробництва близько 60 тис. га земельних угідь в Дніпропетровській області.