МХП створює спільне підприємство для роботи у Саудівській Аравії

11 вересня 2023, 12:03 1320

Агрохолдинг МХП уклав акціонерну угоду з Desert Hills Veterinary Services Company Limited (DHV, дочірня компанія Tanmiah Food Company) про створення спільного підприємства, яке займатиметься птахівництвом.

Як говориться у повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі, це партнерство сприятиме подальшій диверсифікації та зростанню МХП на міжнародному ринку, а також підвищенню продовольчої безпеки та самодостатності Саудівської Аравії у продуктах птахівництва.

Згідно з Меморандумом про взаєморозуміння, підписаним раніше, DHV належатиме 55% акцій, а МХП — 45% акцій спільного підприємства.

«Це партнерство дасть змогу DHV і MHP об'єднати зусилля для інвестування понад 200 млн саудівських ріалів (близько $53 млн) у створення 1 млн батьківського поголів'я, яке, як очікується, вироблятиме приблизно 175 млн інкубаційних яєць за рік, а також у сучасний інкубатор і комбікормовий завод для птиці», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підписання акціонерної угоди є вирішальним кроком у створенні спільного підприємства після отримання необхідних дозволів, зокрема від Генерального управління з питань конкуренції Саудівської Аравії та інших відповідних юрисдикцій.


Для довідки: агрохолдинг МХП є провідним виробником курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м'яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також посідає провідну позицію у рослинництві.