МХП шукає альтернативні способи оглушення курей

07 квітня 2024, 10:31 886

На птахофабриках агрохолдингу МХП зараз використовується електричне оглушення птиці, але компанія шукає альтернативні способи.

Про це пише в своїй колонці на АgroTimes керівниця управління технології переробки продукції тваринництва МХП Ганна Сузова.

«Аналізуючи вимоги ринку, міжнародні стандарти якості, законодавчі норми України й інших країн, розглядаємо можливість переходу на газове оглушення, — зазначає вона. — Працюємо над тим, щоб практикувати цей процес на наших підприємствах».

Під час тестувань такого обладнання суттєво зросла кількість продукції з високими якісними показниками: без переломів і синців, зауважує Ганна Сузова.

«Такий ефект маємо завдяки мінімізації механічного впливу на живу птицю, яка в розслабленому й несвідомому стані проходить автоматичне вивантаження з контейнерів», — додала вона.


Для довідки: агрохолдинг МХП є провідним виробником курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів«я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м'яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також посідає провідну позицію у рослинництві.