Maersk хоче взяти у концесію термінал у порту Чорноморськ

31 травня 2023, 13:55 1586

Один із найбільших світових операторів контейнерних перевезень A.P. MollerMaersk A/S висловив зацікавленість у концесії контейнерного термінала у порту Чорноморськ.

Про це говориться у повідомленні ДП «Адміністрація морських портів України».

Під час робочого візиту представників компанії A.P. Moller–Maersk A/S до порту обговорювались перспективи розширення діяльності компанії на українському ринку. Передусім йшлося про можливості залучення данської судноплавної компанії до модернізації портової інфраструктури України, зокрема участі у концесії контейнерного терміналу морського торговельного порту Чорноморськ.

«Представники компанії A.P. Moller–Maersk підтвердили значну зацікавленість у концесії контейнерного терміналу, що, на їхнє переконання, забезпечить не лише його стійкий розвиток та модернізацію відповідно до найсучасніших світових стандартів, а й сприятиме суттєвому розширенню торговельної і логістичної інфраструктури регіону зі створенням нових робочих місць, а також можливостей для зберігання продовольчих товарів і зерна», — говориться у повідомленні АМПУ.