LNZ Group придбав 100% корпоративних прав ШПОЛА-АГРО ІНДУСТРІ

14 травня 2018, 08:00 5370

Агрохолдинг LNZ Group придбав 100% корпоративних прав Товариства з обмеженою відповідальністю «ШПОЛА-АГРО ІНДУСТРІ». Одночасно з набуттям права власності на корпоративні права ТОВ «ШПОЛА-АГРО ІНДУСТРІ» було також придбано права на сільськогосподарські підприємства, афілійовані до цієї компанії.

Про це AgroPortal.ua повідомили у LNZ Group.

«Переговори щодо купівлі корпоративних прав ТОВ «ШПОЛА – АГРО ІНДУСТРІ» тривали з листопада 2017 року. Юридичний супровід угоди між LNZ Group та ТОВ «ШПОЛА – АГРО ІНДУСТРІ» здійснювали відомі юридична та аудиторська компанії світового рівня: «Василь Кісіль і партнери» та Ernst & Young Global Limited, що значно знизило ризики обох зацікавлених сторін», — зазначають у компанії.

Придбання сільгоспактивів збільшило земельний банк LNZ Group до 70 тис. га, що дозволило компанії наблизитися до першої 20-ки найбільших сільгоспвиробників країни.

На питання AgroPortal.ua щодо подальших планів компанії, голова наглядової ради LNZ Group Дмитро Кравченко зазначає, що це — модернізація придбаних потужностей.

«У подальших планах компанії — модернізація придбаних промислових потужностей і збільшення обсягів виробництва. Ми також не збираємось зменшувати кількість робочих місць та звільняти працівників ТОВ «ШПОЛА-АГРО ІНДУСТРІ», натомість усім співробітникам пропонується продовжити виконання своїх функціональних обов’язків на попередніх робочих місцях», — констатував Дмитро Кравченко.

В LNZ Group підкреслюють, що одним з пріоритетних напрямів роботи компанії завжди була і є соціальна відповідальність.

«Для нас важливі не лише земля і виробничі досягнення, а й люди, які довірили нам свої паї», — говорять в компанії.

Пайовики ТОВ «ШПОЛА-АГРО ІНДУСТРІ» будуть також долучені до всіх соціальних програм, які пропонує своїм пайовикам LNZ Group. Серед останніх проектів — «Залізна агродопомога від ЛНЗ», для реалізації якого придбано понад 30 одиниць нової техніки. Суть полягає у тому, що селяни, які довірили компанії свої паї, отримують допомогу по обробітку своїх земельних ділянок: від оранки до прибирання урожаю.


Для довідки: LNZ Group — сучасна диверсифікована агропромислова компанія, що об'єднує 33 агрофірми в Черкаській та Сумській областях. LNZ Group входить до десятки компаній, що найбільш динамічно розвиваються в секторі насінництва.