Велика компанія отримала €1 млн страхових виплат за крадіжку насіння і ЗЗР

31 січня 2019, 13:58 1747

СК «Арсенал Страхування» здійснила рекордну за розмірами виплату — понад 31 млн грн — своєму клієнту, одному з ТОП-5 дистриб'юторів ринку насіння, добрив і сільгосптехніки України.

Навесні 2018 року на одному з регіональних складів компанії сталася крадіжка. Збиток компенсований за договором комплексного страхування майна та товарних запасів, говориться у повідомленні страхової компанії.

Як зазначається, на думку українських страхових експертів, цю подію можна назвати одним з наймасштабніших інцидентів 2018 року в агросекторі. Невстановлені особи проникли на один зі складів великої дистриб'юторської компанії в обласному центрі, а потім організовано вивезли з його території насіння сільськогосподарських культур, добрива та засоби захисту рослин.

Розслідування ще триває, але розуміючи актуальність виплати напередодні весняної посівної, СК «Арсенал Страхування» вже компенсувала клієнту збитки у розмірі 31 млн. грн.

«Страхове врегулювання цього випадку виявилося непростим завданням, але наша команда успішно впоралася. Складність полягала у тому, щоб точно визначити суму збитків, оскільки підприємство велике, асортимент продукції різноманітний і зберігається на 5 складах у різних областях України, а товарообіг компанії дуже динамічний. У результаті збиток у розмірі майже €1 млн вже компенсований клієнту. Фактично, це найбільша виплата, яку ми здійснили у 2018 році», — прокоментував ситуацію директор департаменту врегулювання збитків регіональної мережі СК «Арсенал Страхування» Костянтин Палазов.