Ерідону дозволили купити підприємства у ПАЄК

22 листопада 2018, 16:04 1710

Антимонопольний комітет України дозволив МПП фірма «Ерідон» купити підприємства, що належать групі компаній ПАЕК («Південна аграрно-експортна компанія»).

Про це йдеться у повідомленні АМКУ.

«Надано дозвіл малому приватному підприємству фірмі «Ерідон» (Києво-Святошинський р-н, Київська обл.) на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «Екотранс» (м. Миколаїв), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства», — йдеться у повідомленні.

Також «Ерідон» надано дозвіл на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «Артем Агро» (м. Миколаїв), що забезпечує перевищення 50% голосів у найвищому органі управління товариства.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань засновником ТОВ «Еконтрас» та ТОВ «Артем Агро» є СП («Південна аграрно-експортна компанія», а кінцевими бенефіціарними власниками компаній є голова наглядової ради ПАЄК Ростислав Даниль генеральний директор групи компаній Юрій Кормишкін.


Для довідки: «Ерідон» — один із найбільших в Україні дистриб'юторів насіння, міндобрив та засобів захисту рослин, компанія має свої представництва у всіх регіонах України.

Група компаній ПАЕК («Південна Аграрно-експортна Компанія») веде свою діяльність у Миколаївській області з 2012 р. Загальна площа земель, що обробляються, майже 59 тис. га. Основні напрями у діяльності підприємства: вирощування зернових, бобових та олійних культур; розведення великої рогатої худоби; вирощування насіння.