Епіцентр К планує розширити земельний банк

19 квітня 2018, 08:00 4723

Компанія «Епіцентр К» планує розширювати земельний банк в областях зі сприятлими кліматичними умовами.

Про це розповів керівник напрямку агробізнесу «Епіцентр К» Віталій Ставнічук в інтерв'ю «Українському клубу аграрного бізнесу».

«Якщо розглядати землі, що перебувають у нашому розпорядженні, маємо плани на незначне розширення земельного банку в Київській, Черкаській областях та активніше нарощення посівних площ у Вінницькій, Тернопільській і Хмельницькій областях. Також компанія розглядає можливість придбання земель в інших регіонах зі сприятливими кліматичними умовами», — сказав він.

За словами Ставнічука, структура посівних площ компанії цього року не зміниться.

«Від самого початку формування нашої команди ми визначили структуру посівів: частка соняшнику становить близько 25%, озимої пшениці — 25%, а кукурудза, котра є основною культурою, займає 50% посівних площ. Ще є кормові культури, оскільки компанія ефективно розвиває тваринницький напрям. Частка посівних площ під ріпаком незначна і становить лише 2%», — уточнив він.

Ставнічук також розказав, яким чином компанія планує наростити експорт продукції до $90 млн.

«У компанії є дві експортні культури — озима пшениця й кукурудза. Соняшник ми поки що розглядаємо як внутрішню культуру або ж як перероблювану на експорт, що наразі в процесі обговорювання. Основна мета — вийти на ефективне виробництво на 110 тис. га землі, котру компанія має на сьогодні. Так, ми розглядаємо зростання земельного банку та вивчаємо пропозиції, але головне завдання команди — підвищити ефективність виробництва, вийти на максимальні показники врожайності», — пояснив він.

За словами керівника напряму агробізнесу «Епіцентр К», про подальший розвиток в компанії будуть думати після досягнення запланованих показників.

«Якщо говорити про елеваторний напрям, маємо повністю забезпечити рослинництво своїми ємностями, перед нами стоїть завдання — жодного кілограма зерна не завезти на чужі елеватори. Важливим стратегічним напрямом для нас є розвиток тваринництва. Першочергове завдання — мати 1500 голів високоякісного дійного стада з надоєм 40 літрів на фуражну корову. Надалі плануємо його збільшення до 3000 корів. Також маємо намір будувати сучасні тваринницькі комплекси з інноваційною системою годівлі та утримання», — підсумував Ставнічук.


Для довідки: Агрохолдинг «Епіцентр К» обробляє більше 110 тис. Га. Земельний фонд зосереджений в Черкаській, Хмельницькій, Тернопільській, Вінницькій та Київській областях.