Елеватор Агротрейд відправив перший маршрутний потяг з кукурудзою

22 листопада 2019, 11:56 2252

ТОВ «Ворожбянський КХП» групи «Агротрейд», розташований в Сумській області, 20 листопада зробив першу маршрутну відправку кукурудзи.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«Ми потрапили у вищу лігу української логістики. Доклавши серйозних зусиль, ми отримали доступ до парку вагонів ЦТЛ. Ми подали документи «Укрзалізниці», пройшли перевірку і позавчора відвантажили перший маршрут з Ворожбянського елеватора. Станція Ворожба має першу категорію. Завдяки можливості отримувати 15 маршрутних складів на місяць ми зможемо значно підвищити оборотність елеватора», — прокоментував начальник відділу логістики групи «Агротрейд» Олексій Вінник. 

В компанії уточнили, що на «Ворожбянському КХП» провели технічну модернізацію. Встановили додаткові транспортні галереї для збільшення швидкості завантаження — тепер зерно у вагони подається з двох точок.

Крім того, побудували залізничну вагову під точкою завантаження, встановивши сучасні ваги з тензометричними датчиками. Це дозволяє одночасно проводити процеси завантаження і зважування.

На елеваторі провели реконструкцію залізничного полотна, подовживши виставкову колію і створивши додаткову можливість для маневру. Завдяки цьому «Ворожбянський КХП» може прийняти більше вагонів на своїй території.


Для довідки: Група «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг повного агропромислового циклу (виробництво, переробка, зберігання та торгівля сільськогосподарською продукцією). Компанія була заснована у 1998 році. Засновник і генеральний директор — Всеволод Кожемяко.

Зараз до складу Групи входять шість агрокластерів. Холдинг обробляє 70,5 тис. га сільськогосподарських угідь у Чернігівській, Сумській, Полтавській і Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, пшениця озима, соя та рапс.

Холдинг має власну мережу елеваторів і складів з потужністю одноразового зберігання 523 тис. тонн.