Чернігівську насіннєву картоплю розсилатимуть по всій Україні

06 травня 2022, 13:56 2867

ПрАТ «НВО «Чернігівеліткартопля» (с. Седнів, Чернігівщина) разом із Поліською дослідною станцією ім. Засухіна Інституту картоплярства НААН (с. Федорівка, Житомирщина) за підтримки спільноти «Скажений картопляр» започаткували ініціативу «Українська картопля».

Цю інформацію підтвердив директор ПрАТ «НВО «Чернігівеліткартопля» Ігор Шкурко «Суспільному».

За його словами, кожному бажаючому надають безкоштовно до 30 кг насіннєвої картоплі. Йдеться про територію всієї України, де працює «Нова пошта», окрім тих регіонів, де проходять активні бойові дії. Треба лише оплатити пересилку та в кінці сезону передати кошти за насіння на потреби ЗСУ, або з вирощеного врожаю передати восени армії чи підрозділу територіальної оборони мішок картоплі.

«Акція триватиме, поки не роздамо 30 т. Спочатку це буде середньоранній сорт Ажур — червона картопля, в середині світло-жовта. Десь через тиждень додамо якийсь інший. Сорт підійде як і для південних областей, так і для північних. Враховуючи холодну весну, строки посадки продовжаться до перших чисел червня», — зазначив Ігор Шкурко.

Він додав: щоб узяти участь у проєкті «Українська картопля», треба на платформі «Скажений картопляр» залишити дані про себе (прізвище, ім’я, по батькові, поштову адресу, номер відділення «Нової пошти» і контактний телефон).