Біогаз не є панацеєю. МХП робить ставку на біометан

16 травня 2024, 13:50 1009

Станом на сьогодні агроіндустріальний холдинг МХП експлуатує два біогазових заводи — на Дніпропетровщині та Вінниччині. Планується весь біогаз переробляти на біометан.

Про це повідомив директор департаменту з методології та впровадження цілей сталого розвитку у технологічній сфері МХП Олександр Семенець під час урочистого відкриття Climate Ambition Accelerator в Україні.

За його словами, біометан — це зовсім інший продукт, його можна закачувати в газотранспортну систему або ж просто стискати і використовувати для заправки різного автотранспорту.

«Це плани, які наша компанія активно впроваджує. Адже біогаз не є панацеєю. В процесі його виробництва утворюються два побічні продукти: рідка і тверда фракція. Це, по суті, органіка, яку ми вносимо в ґрунт. Але при цьому маємо викиди N2О, і це те, що не робить цей проєкт абсолютно зеленим», — каже Олександр Семенець.

Представник МХП зазначає, що компанія рахувала і знає, скільки викидів парникових газів необхідно буде компенсувати за рахунок участі в проєктах або через національну систему торгівлі викидами, яка запрацює наступного року.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua