МХП отримає $30 млн від IFC на виробництво скрапленого біометану

26 вересня 2023, 17:07 1540

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) з групи Світового банку надасть ТОВ «Вінницька птахофабрика» (дочірня компанія агрохолдингу МХП) кредит до $30 млн для фінансування модернізації та розширення потужностей заводу з виробництва біометану з сільськогосподарських відходів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті IFC.

Загальну вартість проєкту оцінюють у $52 млн. Окрім кредиту IFC, МХП розраховує в його фінансуванні на власні кошти. Передбачається також, що проєкт підтримають гарантією на $15 млн з боку European Fund for Sustainable Development Plus, Великої Британії та інших донорів.

Зазначається, що компанія вже управляє двома біогазовими заводами для переробки гною зі своїх ферм на «зелену» енергію. У межах своєї стратегії декарбонізації МХП планує збільшити виробництво біометану в Україні за рахунок модернізації та розширення потужності своїх біогазових установок у кілька етапів. Перший етап, який фінансуватиметься в межах проєкту, слугуватиме демонстрації життєздатності виробництва скрапленого біометану.

Інвестиції направлять на біогазовий завод у с. Василівка (Гайсинський р-н, Вінницька обл.).


Для довідки: агрохолдинг МХП є провідним виробником курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м'яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також посідає провідну позицію у рослинництві.