Астарта отримала €6 млн кредиту для проведення посівної

10 березня 2022, 18:40 753

«Райффайзен Банк Україна» (Raiffeisen Bank International AG Group, Австрія) та АТ «OTP Банк» (TP Bank Plc., Угорщина) відкрили кредитні лінії ASTARTA Holding N.V. («Астарта-Київ») на загальну суму 190 млн грн (€6 млн) для фінансування сезонних операцій.

Про це йдеться у повідомленні ради директорів компанії на Варшавській фондовій біржі. 

Як зазначається, в умовах тривалої російської військової агресії вкрай важливо підтримувати продовольчу безпеку України, яка готується до весняної посівної кампанії. 


Для довідки:  «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. тонн. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).