A'SPIK group запустить ще одну молочну ферму

06 березня 2020, 08:00 2360

A'SPIK group цього року поповниться третім молочним господарством — у с.Іршики (Старокостянтинівський р-н) розпочне роботу новий комплекс — ТОВ «Агро Еко Мілк», який розрахований на 600 голів.

Як говориться у повідомленні компанії, водночас, планується підвищити ефективність роботи і на діючих молочних підприємствах групи (ТОВ «СГП ім.Воловікова», Гощанський р-н Рівненщини, та СФГ «Кузьминці» Теофіпольський р-н Хмельниччини), які у 2019 р. принесли 15,3 тис. т молока.

«Середній надій на першому підприємстві торік склав 35 тонн на добу, а на другому — 7 тонн. Дійне ж поголів«я у господарствах налічує відповідно 1600 і 270 корів», — йдеться у повідомленні.

На думку першого заступника генерального директора A'SPIK group Віталія Смілянця, за підсумками минулого року корпорація вже досягла помітних успіхів у новій для себе галузі, хоча, звісно, є аспекти, які вимагають подальшого  удосконалення.

«Головним нашим минулорічним здобутком є збільшення середнього надою у СФГ «Кузьминці». Якщо на початку року він становив 6 тонн на добу, то зараз — 7 тонн. Усі наші ферми обладнані сучасними автоматизованими молокопроводами, які забезпечують високу продуктивність роботи, однак ми постійно працюємо над впровадженням нових шляхів збільшення ефективності. Так, у найближчій перспективі плануємо довести середній надій у СГП ім.Воловікова до 40 т на день. Більше того, новий комплекс у селі Іршики відповідатиме найсучаснішим європейським стандартам у галузі», — зазначає керівник.

В A'SPIK group також інформують, що наразі 80% продукції молочарів корпорації складає молоко екстра ґатунку, ще по 10% — вищої та першої категорій. 


Для довідки: A'SPIK group займається виробництвом цукру, вирощуванням цукрового буряка, зернової групи, сої, кукурудзи. ТОВ «Старокостянтинівцукор» і ПрАТ «Шепетівський Цукровий Комбінат», що входять до групи, спеціалізуються на переробці цукрового буряка, виробництві цукру, меляси, гранульованого жому. Підприємства виробляють 5% загального державного об'єму цукру, що дало можливість ввійти в ТОП-5 найбільших виробників цукру.