Агротрейд отримала рекордну урожайність кукурудзи

13 січня 2022, 13:42 176

Група «Агротрейд» завершила збір кукурудзи. Найвищу врожайність компанія отримала в Чернігівській області — 13 т/га.

Це кращий показник по компанії за останні кілька років, говориться у повідомленні «Агротрейд».

«У Чернігівській області була велика кількість опадів, що позитивно вплинуло на врожайність. На відміну від частини Сумської області: цей регіон потрапив під серпневу посуху, й частину врожаю було втрачено», — розповідає директор агропромислового департаменту Групи «Агротрейд» Олександр Овсяник.

Через снігопади роботи на полях були затримані, проте завершити збір вдалося до нового року.

У 2021 році група «Агротрейд» вирощувала кукурудзу на загальній площі 17,5 тис. га в Чернігівській, Сумській та Полтавській областях.

Також зазнчається, що агрохолдинг посіяв майже 30 тис. га озимих культур.


Для довідки: група «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований в 1998 році. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. У 2016 році засновано органічне землеробство, підтверджене сертифікатом «Органік стандарт».

Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. т і посідає восьме місце серед найбільших власників елеваторів в Україні.