99% успіху в тваринництві — кормозаготівля технікою John Deere

18 травня 2018, 08:00 5570

На Полтавщині, 15 травня 2018 р., відбулася передача ключів від кормозбирального комбайна John Deere 8300, який призначений для заготівлі сінажу та кукурудзи на силос, директору СФГ «Світанок» Миколі Горбу.

Про це AgroPortal.ua повідомили в компанії John Deere Україна.

СФГ «Світанок» займається тваринництвом і раніше кормозбирального комбайна не було, працювали на найманих, хоча для підприємства дана техніка критично необхідна, оскільки постійно в досить короткі терміни збираються великі площі сінажу, і роботи вистачить на все літо, а потім починається заготівля кукурудзи на силос.

«Звісно, покладаємо великі надії на цей комбайн, оскільки заготівля кормів це, можна сказати, 99% успіху в тваринництві. У нас досить велика ферма, із загальним поголів'ям 2 300 голів, свій молокопереробний завод і є плани на розширення», — коментує директор СФГ «Світанок» Микола Горб.

Джерело фото: John Deere Україна
Джерело фото: John Deere Україна

У комбайні є можливість також встановити лабораторію HarvestLab 3000. Така лабораторія дає можливість контролювати вологість маси, кількість білка та інших зоотехнічних показників, які дозволяють розрахувати енергетичну цінність корму і правильно збалансувати процес годування тварин.

Якщо говорити про збір кукурудзи на силос, то комбайн укомплектований також новітнім зернопроцесором: «Тут стоїть зернопроцесор Kernel Star 2, що поліпшить енергетичну цінність самого силосу. Також встановлена система автоматичної навігації, нова сучасна антена StarFire 6000. Є металодетектор і детектор каменів, система активного заповнення причепа, — розповідає технічний радник по комбайнам компанії «Агрістар» Дмитро Хвостенко. — Ми вже не говоримо про комфорт у кабіні».

Для Миколи Горба сумніви відпали після поїздки до Німеччини з компанією John Deere Україна цієї зими: «Там я зміг більш ніж докладно ознайомитися з комбайном. Трактори і зернові комбайни також саме цього бренду».

Джерело фото: John Deere Україна
Джерело фото: John Deere Україна

Також Микола Миколайович зазначив, що комбайн хоч і не складний в управлінні, але в ньому впроваджено дуже багато технологічних рішень, тому потрібна обов'язкова попередня підготовка фахівця. «Вже 4-й день теоретичної підготовки пройшли, сьогодні приступили до практичної. Фахівці з компанії John Deere Україна забезпечують повний супровід цього процесу», — говорить директор СФГ «Світанок».


Наталія Помянська, AgroPortal.ua